Σχετικά με τον Ιατρό

Σχετικά με τον Ιατρό ΦΩΤΙΟΣ Α. ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

 

Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Αγγειοχειρουργός Μαρκάτης Φώτιος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την βασική του εκπαίδευση στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό νοσοκομείο υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη, μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας στη Γαλλία στο νοσοκομείο Saint- Joseph, στην κλινική Θώρακος- Καρδιάς και Μεγάλων αγγείων όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής.

Ο Αγειοχειρουργός από τον Οκτώβριο του 2018 αγορεύθηκε Fellow of the American College of Surgeons (FACS), τίτλος με ιδιαίτερη βαρύτητα και αναγνωρισιμώτητα του βιογραφικού και της προσφοράς του Ιατρού.

Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε σε Υβριδικές τεχνικές αποκατάστασης πολύπλοκων Ανευρυσμάτων και Θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων της αορτής καθώς και σε Ενδοαγγειακές τεχνικές όλων των παθήσεων των αγγείων. Οι Ενδοαγγειακές τεχνικές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αγγειοχειρουργικής και της σύγχρονής Ιατρικής πρακτικής αφού ανήκουν στις Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές τεχνικές (Minimally Invasive Procedures), περιορίζοντας σημαντικά τη νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών σε σύγκριση με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Παράλληλα αντιμετωπίζει και θεραπεύει όλη τη γκάμα των Αρτηριακών και Φλεβικών παθήσεων, όπως Ανευρύσματα κοιλιακής ή θωρακοκοιλιακής αορτής, Στενώσεις Καρωτίδων, Ισχαιμίες των κάτω άκρων, αντιμετώπιση Διαβητικού ποδιού, Διενέργεια Προσπελάσεων σε Νεφροπαθείς ασθενείς με σκοπό την Αιμοκάθαρση, καθώς και αντιμετώπιση των Φλεβικών παθήσεων με τη χρήση Laser ablation ή RF ablation σε κιρσούς κάτω άκρων και σύγχρονων θεραπειών ευρυαγγειών και φλεβίτη μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου Ιατρείου Φλεβικών Παθήσεων το οποίο λειτουργεί.

Από το 2011 εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Χρ. Λιάπη, όπου συμμετείχε πλήρως στο κλινικό και Ακαδημαϊκό έργο της κλινικής.

Ο Ιατρός κατέχει τη θέση του Διευθυντού στο Νοσοκομείο Metropolitan όπου και εργάζεται με την ομάδα του από τον Ιούνιο του 2016. Στο Νοσοκομείο ασκεί όλη τη γκάμα της Αγγειοχειρουργικής και όλων των επεμβάσεων που αναφέρονται στο βιογραφικό του και επίσης είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος ενός σύγχρονου,πολυδύναμου Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού του οποίου ηγείται και το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον 9ο του 2016.Το Ιατρείο του Διαβητικού Ποδιού προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 ή Τύπου 2 και παρουσιάζουν προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω των προβλημάτων διαβητικής αρτηριοπάθειας που οι ασθενείς αυτοί μπορούν να εμφανίσουν. Το Ιατρείο του Διαβητικού Ποδιού λειτουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan ο αγγειοχειρουργός λειτουργεί τακτικό εξωτερικό ιατρείο καθημερινά εκτός Παρασκευής και συμμετέχει στο μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου. Στο Ιατρείο συμμετέχει ομάδα Ιατρών και λοιπών ειδικοτήτων, οι οποίοι στελεχώνουν το Ιατρείο του Διαβητικού Ποδιού και όλοι μαζί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Διαβητικό Ασθενή.

Ο Αγγειοχειρουργός διατηρεί ένα σύγχρονο Αγγειοχειρουργικό ιατρείο με δυνατότητα διενέργειας Αγγειακών υπερήχων (triplex).